9 oktober 2022
17:00

Karlslunds IF FK

Referat: Vänersborgs FK - Karlslunds IF FK

Helgens match i Division 2 Norra Götaland mellan Vänersborgs FK och Karlslunds IF FK slutar i ett målfyrverkeri då slutresultatet blir 2-4 till bortalaget Karlslund!

Sista bortamatchen för säsongen och möjlighet att nå en fjärdeplats i tabellen. Då skulle det först krävas seger mot Vänersborg, som i sin tur fajtas med sina näbbar och klor om säkrat kontrakt.

Karlslund får en bra start på matchen, och i synnerligen extra bra i den 17:e minuten, då Ebrima Jaiteh spelar in bollen från vänster utanför straffområdet och bollen letar sig över till Lukas Julher som avlossar ett skott och bollen går i mål! Julhers fjärde mål för säsongen i sin 21:a match, inte så dåligt för en wingback!

Vänersborg ska dock reducera genom en hörnvariant till 1-1 efter en dryg halvtimme av matchen. Dock ska Karlslund åter ta ledningen strax därpå då den 17-årige U19-spelaren Abdulrahim "Abudi" Suleiman, som går in från start på det centrala mitffältet, dribblar runt kring offensivt straffområde och spelar bollen vidare till sin mittfältskollega Joel Andersson Segerlind, som i sin tur spelar den vidare till Jens Grønneberg Johansen. Norrmannen avlossar ett skott från utanför straffområdet, och trots att det nog inte var det hårdaste skottet som "JGJ" har dragit på i sin karriär så slinker bollen in under målvakten och förändrar därmed ställningen till 1-2! Hans elfte mål för säsongen och upp på en delad sjätteplats i seriens skytteliga.

Ställning i halvtidspaus är 1-2 till Karlslund.

I den 66:e minuten kvitterar åter hemmalaget efter ett lite slött försvarsspel och med ett skott från nära håll, men drygt tio minuter senare får Karlslund en hörna som Joel Andersson Segerlind slår in med vänstern och som Helmer Andersson snyggt och med kraft kan nicka in i mål till 2-3! Mittbackens andra seriespelsmål för säsongen och fjärde totalt i karlslundströjan.

Ebrima Jaiteh ska sedan sätta slutresultatet till 2-4 efter att Daniel Mushitu får bollen ut på högerkanten i en omställning, och som i sin tur spelar in bollen centralt i straffområdet perfekt till Jaiteh som sätter bredsidan till och på uppstuds kan placera in sitt åttonde mål för säsongen!

Matchen slutar alltså 2-4 och Karlslund har kvar sin sjätteplats i tabellen inför sista omgången som spelas nu på söndag. Karlslund har fortsatt möjlighet att klättra två placeringar till fjärde plats, och då krävs seger hemma mot Stenungsunds IF samtidigt som Säffle SK tappar poäng mot IK Gauthiod och att Mjölby AI FF vinner mot Yxhults IK.

SvFF: Division 2 Norra Götaland

Söndag 16 oktober kl. 14:00 spelar samtliga lag sina sista matcher av årets seriespel i Division 2 Norra Götaland, och vi hälsar er välkomna till Karlslund Arena då vi tar emot Stenungsunds IF.